Siirry sisältöön
Alkaen 390,00 € / 2 vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Kauppias

Lammaskallion tila marjo.paakki@oivalahituote.fi 040-547 7273 Y-tunnus: 2482243-9 Kauppiaan ehdot

Lammaspaimenloma Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa 2.6.2022-28.8.2022

Tule viettämään rentouttavaa lammaspaimenlomaa Lammaskallion tilalle Tuusulaan. 

Lammaspaimenloman sisältö: 

Tentsile majoitus makuuvarusteineen ja grillikota, aamupala ja päivällinen, rantasaunavuoro päivittäin (2,0h), opastus lammaspaimeneksi ja paimenen tehtävät.  

Loman hinta (1-2 henkilöä): TO-SU  420€,  PE-SU  390€ 

HUOM HUOM! Telttaan mahtuu kahden aikuisen lisäksi kaksi alle kouluikäistä lasta tai yksi vanhempi lapsi. Lisähinta lapsista: 45-55 €/lapsi. Ilmoitukset ja tiedustelut: marjo.paakki@oivalahituote.fi tai 040- 547 7273

Kolmen hengen Stingrey teltta:  Kantavuus 400kg, lattia ala n.7m2

Kohteen vastaanotto klo. 14:00

kohteen luovutus klo. 12:00

Aamupala klo. 9.00-10.00

Päivällinen klo. 16.00-17.00

Saunavuoro lähetämme tilaajlle koodin, jolla voi varata sopivan saunavuoron järjestelmästä.

Paimenen tehtävät

Paimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu eläinten hyvinvoinnin seuraaminen, huolehtia puhtaasta juomavedestä ja nautiskella eläinten seurasta. Lammaslauman touhujen seuraaminen ja lampaiden rapsuttelu on terapeuttista ja rauhoittavaa. Perehdytämme paimenet lampaiden hoitotöihin ja olemme myös lähellä, mikäli herää kysymyksiä tai apua tarvitaan. Aiempaa kokemusta lampaiden hoidosta ei tarvita. Lampaat laiduntavat Tuusulanjärven rantavyöhykkeitä tehden arvokasta maisemanhoitoa. Halutessasi voit kävellä tervehtimään lampaita myös lähettyvillä sijaitseville lintukosteikoille. Lampaamme ovat varsin kesyjä rapsutuksia kaipaavia yksilöitä, roduiltaan Suomenlammas ja Kainuunharmas.

Majoitus, eväät ja sauna 

Järvinäkymä, puulämmitteinen sauna, iltauinti, laavulla nuotion loimu, luonnon rauha ja makoisat unet puussa riippuvassa teltassa. Tästä on elämys tehty.  

Lammaskallion tila ja Metsänautti tarjoavat elämyksen maaseudun rauhassa Tuusulanjärven rannalla. Majoitus Tentsile-puuteltassa. Nukut raikkaassa ja puhtaassa ilmassa, mukavasti puiden syleilyssä riippuen, taivas kattona ja ”makuuhuoneen” ovi järvelle. 

Tentsile-teltta on valmiiksi pystytetty ja makuuvarusteet ovat sinulle valmiina (makuupussi, makuupussilakana ja makuualusta). 

Lammaspaimenen elämyksen eväät, rantamaisemassa nautittavat aamu- ja päivällinen sisältyvät pakettiin. Ruuat tulevat Lammaskallion tilalta ja suosimme puhtaita suomalaisia raaka-aineita, kausituotteita hyödyntäen – aineksia omalta tilalta ja itse tehtynä. 

Järvinäköalasta voit nauttia laavulla tulen loimun äärellä ja valmistaa samalla vaikka iilallista luonnon helmassa. Tilalta voi ostaa suolaista ja makeaa kahvila Villasta aukioloaikojen puitteissa. Tuusulanjärven ympäristössä on myös useita loistavia ruokapaikkoja, joihin pääsee kävellen tai pyöräillen. Asiakkaille on myös lampolan yhteydessä mikroaaltouuni ja jääkappi käytössä eväiden säilyttämiseen ja lämmittämiseen. Tilalla wc-tilat yöpyjien käytössä.

Milloin olet viimeksi sytyttänyt puulämmitteisen saunan kiukaan? Rentoudu saunanlämmityksen lomassa rantasaunan terassilla, pulahda saunasta uimaan ja kruunaa leppeä kesäilta järvimaisemasta nauttien.   

Aktiviteetteja 

Eläinten hoidon lomassa aikaa on myös muihin aktiviteetteihin. Voit esimerkiksi pyöräillä suosittua reittiä Tuusulanjärven ympäri, tilalla on lainattavissa polkupyöriä. Tuusulanjärven ympäri pyöräillessä voit tutustua Tuusulanjärven runsaisiin kulttuurikohteisiin. Lähellä sijaitsee myös Sarvikallion luontopolku, jossa voi tehdä kävellen pienen luontoretken. Retki on mahdollista tilata myös luonto-oppaan opastamana. Kävelymatkan päässä on myös Suomen suurin linturikas vesistönsuojelualue Rantamo-Seittelin kosteikko. 

Lammaspaimenena pääset myös seuraamaan toimivan maatilan elämää ja töitä. Halutessasi voit mennä vaikka luomuvihannespellolle kokeilemaan maatilan töitä tai ostaa itsekerättyjä luomuvihanneksia. Tilalla on lampaiden lisäksi hevosia, kanoja, koiria ja kissoja. Kesäaikaan tilalla on kesäkahvila, jossa voi nauttia pitkälti tilan omista tuotteista valmistettuja suolaisia ja makeita herkkuja. Lähimpään kauppaan matkaa on n. 3km ja Järvenpään keskustakin sekä juna-asema vain neljän kilometrin päässä.   

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen loma luonnon keskellä, vain kivenheiton päässä palveluista! 

Tuusulanjärven matkailukohteisiin voi tutustua Visit Tuusulanjärven sivustolla: https://www.visittuusulanjarvi.fi/