Go to content

MISSÄ:

Lammaskallion nimi juontaa juurensa 1600-luvun Vanhankylän kartanon lammaslaitumista. 1700-luvulla lähellä sijaitsevasta Vanhankylän kartanon torpasta syntyi oma rälssitila Gustafsholm, nykyinen Lammaskallio. Tilan nykyinen omistajasuku osti Lammaskallion tilan vuonna 1928.

Lammaskallion tilalla voi yhä aistia vanhaa talonpoikaisilmapiiriä. Tilan nykyinen 1800-luvun lopulla rakennettu päärakennus ja lähes yhtä vanha navetta ovat yhä toiminnassa. Tilalla oli 1900-luvulla pitkään liha- ja maitokarjaa, mutta aivan viime vuosina lampaat palasivat tilalle uuden emännän myötä.

MITÄ:

Lammaskallion tilalla tapahtuu jatkuvasti: Historiaa ei vain aisti, vaan historiaa tehdään tänäkin päivänä.

Maatilan kahvihetki: Lammaskallion kesäkahvila tarjoilee vieraille itsetehdyt leivonnaiset ja suolaiset karitsaherkut. Kaikissa tarjottavissa pyritään käyttämään tilan omia raaka-aineita, kuten luomuvihanneksia ja karitsanlihaa.

Toimiva maatila ja Lammaspolku: Koko perhe voi nauttia kierroksesta uniikilla lammaspolulla, jonka varrella lampaat laiduntavat ja odottavat rapsutuksia. Vieraamme voivat seurata kuinka traktorit saapuvat heinäpellolta kotiin tai yllättyä kun Lammaskallion audion väki musisoi vanhaan hevostalliin rakennetussa äänitysstudiossa.

MITEN:

Kesäkaudella 2021 olemme avoinna: 1.6.- 31.6. pe-su klo 12-18.

1.7. - 30.8. ke-su klo 12-18 Muutokset aukioloaikoihin mahdollisia.

Lammaspolku ja tilalla vierailu on maksutonta.

 

Tiedotamme kahvilan kesätapahtumista erikseen internetsivuillamme osoitteessa www.lammaskalliontila.fi/ ja instagramissa tunnuksella lammaskallion_tila.

                                                                                               Tervetuloa!