Siirry sisältöön

MISSÄ:

Lammaskallion nimi juontaa juurensa 1600-luvun Vanhankylän kartanon lammaslaitumista. 1700-luvulla lähellä sijaitsevasta Vanhankylän kartanon torpasta syntyi oma rälssitila Gustafsholm, nykyinen Lammaskallio. Tilan nykyinen omistajasuku osti Lammaskallion tilan vuonna 1928.

Lammaskallion tilalla voi yhä aistia vanhaa talonpoikaisilmapiiriä. Tilan nykyinen 1800-luvun lopulla rakennettu päärakennus ja lähes yhtä vanha navetta ovat yhä toiminnassa. Tilalla oli 1900-luvulla pitkään liha- ja maitokarjaa, mutta aivan viime vuosina lampaat palasivat tilalle uuden emännän myötä.

MITÄ:

Lammaskallion tilalla tapahtuu jatkuvasti: Historiaa ei vain aisti, vaan historiaa tehdään tänäkin päivänä.

Maatilan kahvihetki: Lammaskallion kesäkahvila tarjoilee vieraille itsetehdyt leivonnaiset ja suolaiset karitsaherkut. Kaikissa tarjottavissa pyritään käyttämään tilan omia raaka-aineita, kuten vihanneksia ja karitsanlihaa.

Toimiva maatila ja Lammaspolku: Koko perhe voi nauttia kierroksesta uniikilla lammaspolulla, jonka varrella lampaat laiduntavat ja odottavat rapsutuksia. Vieraamme voivat seurata kuinka traktorit saapuvat heinäpellolta kotiin tai yllättyä kun Lammaskallion audion väki musisoi vanhaan hevostalliin rakennetussa äänitysstudiossa.

MITEN:

Tilamyymälä avoinna läpi vuoden, katso ajankohtaiset aukioloajat tilamaamälä sivulta.

Avaamme Kahvila Villan jälleen kesäkaudella 2023

 

Tiedotamme kahvilan kesätapahtumista erikseen internetsivuillamme osoitteessa www.lammaskalliontila.fi/ ja instagramissa tunnuksella lammaskallion_tila.

                                                                                               Tervetuloa!